Simon Kjær: Fodboldeventyret startede i Lund

Profilbillede
dato

Kaptajn Simon Kjær har været en fast bestanddel af det danske landshold siden 2009 og har spillet 110 landskampe i de røde og hvide trøjer. Den danske landsholdsfighter har været rundt omkring flere af de europæiske store ligaer, men fodboldkarrieren startede i horsensklubben Lund IF. 

Simon Kjær er den landsholdsspiller, der har spillet fjerdeflest landskampe med 110 kampe for Danmark. Samtidig er der mange danskere, der håber, at han tangerer og forhåbentlig overgår Jon Dahls kampmargin på 112, hvilket kræver mindst en kvartfinale-deltagelse fra dansk side.

Simon Kjær tørner til daglig ud for den italienske storklub AC Milan, hvor han har genfundet sit storspil og har ageret fast forsvarsstyrmand for milaneserne siden sit skifte.

Karrieren har budt på noget af et eventyr for den 32-årige landsholdskaptajn, så selv H.C Andersen ville være imponeret over hans fodboldrejse. Men karrieren startede dog i horsensianske Lund IF, men blev hurtigt hentet til AC Horsens. Der gik dog ikke lang tid før de større danske klubber fik øjnene op for spillerens store talent, derfor stod FC Midtjylland klar med en kontrakt og fast spilletid.

Men allerede efter ét år røg Simon Kjær videre for omtrent 30 millioner kroner til italienske Palermo. Siden har karrieren budt på lidt af hvert, hvor Kjær har været rundt omkring den europæiske tag-selv-buffet. Ophold i storklubber fra Tyskland, Italien, Frankrig, Tyrkiet, Spanien og igen Italien, hvor forsvarsgeneralen i indeværende sæson har vist storform for AC Milan.

Sidenhen er forsvarsspilleren gået viralt og er blevet hyldet verden over for hans heroiske indsats, da Christian Eriksen kollapsede mod Finland.


Kilde: Redaktionen