Carlsberg er kendt for deres øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til den grundlæggende naturvidenskab, herunder opdagelser som rendyrkning af gær og udviklingen af pH-skalaen. Foredraget vil give et indblik i de teknikker, der har forbedret ølproduktionen og bidraget til forskning i gær og klimatolerante planter.
Foredrag med eksperter fra Carlsberg LaboratoriumUnder foredraget vil lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. De vil også diskutere maltningens indflydelse på øllets smag og præsentere nye typer gær, der kan bruges til alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAForedraget vil også fokusere på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Du vil få indsigt i, hvordan forskere arbejder med at forbedre planters kvalitet og udbytte under forskellige klimaforhold. Desuden vil du høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som kan give indblik i fortidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil der blive serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i løbet af aftenen. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Ikast Bio, Strøget 49, 7430 Ikast
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her