Jonas Lössl: Fodboldeventyret startede i Kolding

EM 2020
Profilbillede
dato

Jonas Lössl er en af de 26 spillere, der er udtaget til den danske landsholdstrup til EM 2020. Indtil videre er det dog kun blevet til en enkel optræden på det danske A-landshold. Landsholdsreserven har ellers været vidt omkring de europæiske ligaer, men karrieren startede i Kolding IF. 

Det er kun én landsholdskamp den 32-årige koldingenser kan skrive på sit fodbold-cv. Det skyldes primært, at der har været andre fremragende målmænd om buddet. I vinter vendte han tilbage til klubben han har brugt størstedelen af sin karriere i, FC Midtjylland.

Til start så det ud til, at han skulle agere reserve nok en gang for Jesper Hansen. Men en stærk slutspurt i Superligaens mesterskabsspil sikrede Lössl en plads i den danske EM-trup.

Landsholdsreserven er født og opvokset i Kolding. Han startede sin målmandskarriere som 7-årig ved Kolding IF og røg senere hen til FC Midtjylland, hvor han i 2009 fik sit gennembrud for førsteholdet. Sidenhen har karrieren budt på en vifte af europæiske ophold af nogenlunde kort varighed.

Først i franske EA Guingamp, hvor han spillede fast i to år. Før han skiftede til Tyske Mainz 05 uden den store succes, hvilket ledte til et ophold med fast spilletid hos engelske Huddersfield og senere backup i Everton F.C.

Selvom lønnen var god i Everton, savnede landsholdskeeperen spilletid. Derfor rykkede han og konen Camilla med deres to børn teltpløkkerne op og flyttede tilbage til det midtjyske, hvor hans hjerteklub FC Midtjylland stod klar med åbne arme. Desværre er udsigterne til spilletid på landsholdet knappe, da Kasper Schmeichel er Kasper Hjulmands faste skanse til at vogte de danske netmasker.


Kilde: Redaktionen