Ikast-Brande Kommune kåres igen som Danmarks førende erhvervskommune

dato

Ikast-Brande Kommune markerer sig endnu en gang som Danmarks førende erhvervskommune ifølge DI's erhvervsvenlighedsundersøgelse.

DI har gennem de sidste 15 år kortlagt den lokale erhvervsvenlighed i Danmark, og undersøgelsen evaluerer og sammenligner vilkårene i de forskellige danske kommuner. For 13. gang har Ikast-Brande Kommune indtaget 1. pladsen i DI's erstatningsmålinger.

Ikast-Brande Kommunes præstation er imponerende. Kommunen bevarer titlen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, hovedsageligt på grund af den generelt høje grad af tilfredshed blandt de lokale virksomheder. En særlig stolthed er, at kommunen formår at ligge i top-10 i ni ud af ti kategorier og sikrer sig 1. pladsen i både kategorien Overordnet tilfredshed og Skatter, gebyrer og erhvervsarealer.

Ikast-Brande Kommune har også opnået fantastiske resultater indenfor information og dialog. Fra at ligge på en 4. plads sidste år har kommunen nu rykket op til en velfortjent 1. plads. Kommunen scorer højt på alle tre spørgsmål vedrørende dialog og information, hvilket gør Ikast-Brande til Danmarks bedste kommune til erhvervsrelateret kommunikation ifølge de adspurgte virksomheder.

Desuden har kommunen gjort store fremskridt i kategorien infrastruktur og transport, hvor de er rykket fra nummer 19 til nummer 2. Dette viser et stort og effektivt fokus på forbedringer i dette område.

Ikast-Brande Kommune klarer sig også godt i andre kategorier. Kommunen ligger på en 2. plads i Brug af private leverandører, en 3. plads i både Sagsbehandling og Grøn udvikling, en 9. plads i Uddannelse og en 6. plads i Arbejdskraft. Disse placeringer afspejler en bred vifte af styrker, som kommunen kontinuerligt arbejder på at forbedre.

En vigtig indikator for successen er anbefalingerne fra de lokale virksomheder. Virksomhederne i Ikast-Brande Kommune svarer ja til at anbefale kommunen til andre, hvilket vidner om en høj grad af tilfredshed og tillid til kommunens erhvervsservice.

For yderligere information kan man kontakte Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune, på telefon 40302234 eller mail iblau@ikast-brande.dk. Simon Vanggaard, formand for Udviklings- og Erhvervsudvalget i Ikast-Brande Kommune, kan kontaktes på telefon 28931706 eller mail sivan@ikast-brande.dk.

https://ikast-brande.dk/aktuelt-og-presse/nyheder/2024/ikast-brande-vinder-sin-13-guldmedalje-for-erhvervsvenlighed

Kilde: Ikast-Brande Kommune