Helle er den lokale sonograf med hjertet på rette sted

I 8 år har Helle Borgstrøm drevet scanningsklinikken 'Hjertelyd' i Ikast (Foto: Arkivfoto)
Profilbillede

I næsten to årtier har Helle Borgstrøm været en betroet skikkelse inden for sonografiens verden. Hendes dedikation og passion for arbejdet har ledt hende til at etablere sin egen klinik, Hjertelyd, hvor hun har betjent gravide i otte år.

Helle er uddannet sonograf, hvilket er en betegnelse der opnås efter en kombination af praktisk erfaring og omfattende teoretisk uddannelse inden for føtalmedicin.

Hendes rejse har ført hende fra de offentlige ultralydsafdelinger til at blive en værdsat ressource for vordende forældre i hendes eget private praksis.

I hjertet af Helle Borgstrøms praksis ligger evnen til at skabe tryghed og glæde for de gravide kvinder og deres partnere.

Hun udfører en bred vifte af scanninger, herunder tidlige graviditetsscanninger mellem uge 6-10, kønsscanninger, vægt- og trivselsscanninger samt 3D/4D-scanninger. Disse tjenester spænder over hele graviditetsforløbet og giver de forventningsfulde forældre mulighed for at følge med i deres barns udvikling på skærmen.

“Jeg scanner rigtig mange tidligt i graviditeten - fra omkring uge 6-10. Mange ønsker hurtigt vished og bliver rolige når de selv kan se med, at deres graviditet er kommet godt fra start,” fortæller Helle.

“Derudover er det kønsscanninger, vægt og trivselsscanning og 3D/4D-scanninger der fylder programmerne. Mange par udtrykker, at det giver ro og glæde at følge sit barns bevægelser på skærmen.”

Sonografer som Helle spiller en afgørende rolle i familiedannelsen. Parret gør sig mentalt klar til at møde det ufødte barn, og Helle er med til at lægge kimen til den forventning og glæde, der omgiver graviditeten.

Mange forældre inkluderer hele familien i scanningens oplevelse og gør det til et fælles projekt at byde det nye familiemedlem velkommen.


“Det er min kerneydelse at jeg har både tid og kompentencer til den svære samtale, men heldigvis oftest at modtage glade familier med hver deres unikke historier.” (Foto: Privat)

Soundtrack til forældrenes første møde med barnet
Helle Borgstrøm forstår dybt vigtigheden af deres rolle som formidlere af livets magi. De lægger "soundtrack" til forældrenes første møde med deres ufødte barn, og ofte sidder flere generationer sammen i klinikken og glædes over billederne på skærmen.

Den beroligende besked om, at barnet udvikler sig fint i maven, er uvurderlig for de forventningsfulde forældre.

“Man kan ikke ofte nok få at vide, at ens barn udvikler sig fint i maven, Tidsfaktoren er meget væsentlig. At parret føler sig godt modtaget og der er god tid til at stille spørgsmål eller forklare, hvad man har oplevet i tidligere graviditeter er meget vigtigt - at føle sig hørt,” understreger Helle.

Helle Borgstrøm ser sin private scanningsklinik som et værdifuldt supplement til de offentlige undersøgelser. Hun ønsker at være der for de gravide, uanset om de kommer "bare" for fornøjelsen skyld eller i tider med bekymringer og særlige situationer.

“Det er min kerneydelse at jeg har både tid og kompentencer til den svære samtale, men heldigvis oftest at modtage glade familier med hver deres unikke historier.”

Brug for at bestemme egen arbejdsdag
“Jeg havde brug for at være mere selvbestemmende omkring min arbejdsdag,” forklarer Helle om årsagen til at starte egen klinik.

“Tempoet kan være barsk i det offentlige. Jeg var meget glad for min stilling som sonograf i Skejby, for jeg var med lige fra begyndelsen af ultralydens 'stortid', hvor både nakkefoldsscanning og misdannelsesscanning blev indført som et tilbud til alle gravide i Danmark. Så feltet blev hele tiden udvidet - vi lærte at se billederne bedre og bedre, og det var et fag i rivende udvikling.”

I dag er Helle mere 'bare' sig selv på Ellehammervej 4 i Ikast, men helt alene er hun ikke:

“Jeg har dagligt nærmeste kolleger i huset i form af søde fysioterapeuter og jordemødre, som jeg kan sparre med. Og det giver en dynamisk hverdag med stor selvbestemmelse.”

Du finder meget mere om Hjertelyd - scanningsklinik for gravide på deres Facebookside og hjemmeside.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Hjertelyd - scanningsklinik for gravide